Biografie

 

Sophie Hulshoff begon op 7-jarige leeftijd met pianolessen. Op 12-jarige leeftijd startte ze haar lessen bij Frank Peters op het ArtEZ Conservatorium te Arnhem op de jongtalentenklas. 

Na het voltooien van haar atheneum-opleiding begon ze lessen te volgen bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Momenteel studeert ze aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam bij Bart van de Roer. 

In 2016 won Sophie de 1e prijs in haar leeftijdscategorie op het Tristan Keuris Concours te Amersfoort. In 2018 won Sophie samen met saxofoniste Puck van der Hoeven de aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours in Maastricht.

Masterclasses
Sophie heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Håkon Austbø, Hannes Minnaar en het Van Bearle trio, Frank Braley, Romano Pallottini, Julien Libeer, en geregeld bezoekt Sophie pianist Julien Brocal voor extra privé lessen. 

In 2014 mocht Sophie namens de Edesche concertzaal een recital geven bij de opening van het Akoesticum (Nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater) te Ede. Op 3 november 2018 trad Sophie voor het eerst op in de Jurriaanse zaal van de Doelen te Rotterdam, waar ze stukken van Francis Poulenc ten gehore bracht. Sophie geeft al sinds haar 14e pianoles en heeft sinds december 2016 een eigen bedrijf genaamd Sophie Antoinette Musique.

Kamermuziek
Met violist Louis Noël en celliste Falou Lansink vormt Sophie een pianotrio.

Afgelopen jaar vormde ze ook een piano trio met cellist Jasper den Hond en violiste Téresa Matos Casteleote. Daarnaast geeft Sophie ook geregeld concerten met verschillende zangers.